miercuri, 9 decembrie 2009

Chec cu glazura de ciocolata

ESTE O DELICATESEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


Ingredientele :
- 2 oua
- 1 cana fructoza
- 1/2 cana lapte Monti
- 1/2 cana ulei
- 1 cana de tarate
- 1 cana de faina integrala
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta de rom
- coaja de la lamaie sau portocala
- cacao, pentru efectul marmorat Mixam ouale cu fructozaAdaugam laptele MontiUleiulTarateaFaina integralaEsenta de romCoaja de lamaiePraful de copt l-am stins cu zeama de lamaieDupa fiecare ingredient pus se amesteca 1 minut , 2....dupa ce am adaugat aceste ingrediente,am pregatit o tava de chec,cuptorul e deja cald pentru ca l-am deschis cand m-am apucat de treaba pentru ca se face foarte repede compozitia.Am turnat totul intr-o tava unde pusesem hartie de copt si am mai lasat cam 3,4 linguri din compozitie si va spun imediat si de ce ...Cele 3,4 linguri de compozitie ramase le-am amestecat cu cacaoAm mixat bine sa se omogenizeze cacaoa,apoi am pus cate o lingura in mijlocul taviiL-am tinut la cuptor aproximativ 40 minute la foc potrivit (aproximativ 170grade) . Pentru siguranta voastra verificati cu scobitoareaAm facut repede o glazura pentru ornat ... nu pot sa va dau reteta ca am facut-o din ochi...am pus o lg de unt,cacao si apa si le-am pus pe focA iesit delicioasa....se poate pune si mai putina fructoza daca vreti.La mine glazura a fost cea mai rea ca nu am pus deloc fructoza si a iesit super amar.Mai bine renuntati la 2,3 lg de fructoza din compozitie sa puneti la glazura !POFTA BUNA !!!

Sursa : savalaura







marți, 8 decembrie 2009

Fursecuri cu ciocolata


Ingrediente :
100 grame de tarate
100 grame de fulgi de ovaz
200 grame de faina integrala
2 linguri fructozao
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita de bicarbonat
esenta de rom
apa cat cuprine

Faina,taratea si cerealele
Adaugam zaharulAcortisoara si nucsoaraEsenta de rom (sau vanilie) si bicarbonatulPunem apa in timp ce amestecam ingredientele pana iese un botisor de aluatFormam fursecurile cum dorim,cu ce forme dorim,le asezam pe o foaie de copt si le bagam la cuptor Dupa ce s-au rumenit putin eu le-am intors si pe cealalta parteDupa ce le-am scos din cuptor,am topit ciocolata (75% cacao) si le-am pus un cojocel , puteti sa le serviti si cu dulceata Monti sau simple !POFTA BUNA !!!
Sursa :antzukastuff